Starta en Riksteaterförening

Du kan vara med och bestämma vilken scenkonst, när, var och hur mycket, som ska spelas hos dig. Att lägga upp en repertoar och arrangera den, är en rolig sysselsättning som ger tillbaka till både dig själv och dina medmänniskor.

Gör du det inom Riksteaterrörelsen får du tillgång till både kunskap och kontaktnät. Du får tillfällen att lära dig mer om scenkonst, publikarbete och att arrangera. Du får möjlighet att utbyta tankar med andra intresserade, träffa scenkonstproducenter för att få en tidig inblick i olika föreställningsidéer, och delta i olika seminarier, föreställningsträffar och utbildningar.

Lättaste sättet för dig att börja är att gå med i en riksteaterförening dvs bli medlem. Eller så kan du starta en riksteaterförening. Ett annat sätt, om du redan tillhör en annan organisation eller förening och vill arrangera genom den, är att ansluta din organisation eller förening till Riksteatern.

I din riksteaterförening är det medlemmarna som beslutar om vad ni ska göra. En riksteaterförening får 20 procents rabatt på de flesta av Riksteaterns föreställningar och har dessutom medbestämmande i Riksteaterns totala verksamhet. Det är alla riksteaterföreningar tillsammans som är folkrörelsen Riksteatern, och som tillsammans äger den turnerande nationalscenen Riksteatern.

Här hittar du mer information om att starta en riksteaterförening.